PİŞMİŞ TOPRAĞIN 14 GÜNLÜK SERÜVENİ BAŞLADI


Pişmiş Toprak Sempozyumu, Eti Eski Fabrika alanında düzenlenen açlışı töreni ile 9. kez kentle buluştu.

Sempozyum açılış törenine sempozyuma kapılarını açan Eti Ailesi’nden Firuz, Firuzan ve Aydan Kanatlı başta olmak üzere, Eskişehir Vali Yardımcısı Şakir Erden, CHP Mv. Prof. Dr. Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Anadolu Ünv. Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, sempozyum sponsorları, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda konuk katıldı.

Bu yıl yakın bir süre önce kaybettiğimiz Gülay Kanatlı adına yapılan sempozyumda AISEEC Öğrenci Topluluğu adına konuşmasını yapan Antonella Germino, Pişmiş Toprak Sempozyumu Sosyal Medya Ekibini temsilen burada bulunuyoruz derken konuşmasına şöyle devam etti “Bizi destekleyen Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Yaklaşık 3 haftadır Eskişehirdeyiz ve sempozyum ile ilgili yapılan çalışmalar oldukça ilgi çekici. Bu aktivitenin bir parçası olmaktan dolayı sabırsızlanıyoruz. Sempozyumun uluslararası arenada duyulmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız”

Sanatçılar adına konuşan Arjantinli Vilma Villaverde “Tepebaşı Belediye Başkanımıza ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu sanat eserleri Eskişehir’i daha özel hale getiriyor. Bu etkinlik bir sempozyumdan daha fazlası” derken Başak Kiremit adına Başak Kiremit Çatı ve Cephe Sistemleri Genel Müdürü Engin Çizer de “Eskişehir çağdaş ve modern bir kent olma yolunda büyük ilerleme kaydetti. Dünyada ve Avrupa’da örnek olan kentimizde gerçekleşen ve şehrin enerjisinden beslenen sempozyum, sanata, bilimsel ve sektörel taraflardan ilham alarak farklı bir boyut kazandırdı. Eskişehir kökleşmiş toprağını yaşatmaya devam ediyor. Şirketimiz olarak bu sempozyumda yer almaktan ve kültüre sahip çıkmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Sempozyum Düzenleme Komitesi adına konuşan Prof. Dr. Bilgehan Uzuner de “15 yıl önce başlayan bu sempozyumda 140 gündür çalışıyoruz. Bu değerli alanı bize tahsis eden Kanatlı Ailesi’ne teşekkür ediyoruz. Tepebaşı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi, yerel yönetim ve akademi işbirliğinin en güzel örneğini sergiliyoruz. Kent kimliği ile modern sanatın buluşması adına çok önemli bir nitelik oluşturuyor ve öğrenciler adına gerçek bir okul ve uygulama sahası. Başarılı bir sempozyum diliyorum” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Sevgili Gülay Kanatlı’yı saygıyla anıyoruz ve Eti Ailesi’ne bu sempozyuma verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu eski fabrikalar bölgesinin Eskişehir’in kent belleğinde büyük yeri var. Kış şartları sebebiyle tonozlu binayı kaybettik. Sempozyum sayesinde Eskişehirli o binayı tanımıştı bu sempozyumda da ETİ fabrikasının binasını tanıyacak. Bu yıl tabi şehit haberlerimiz yüreğimizi yaktı. Bu sebeple etkinliklerimizi iptal ettik. Sempozyumda gerçekten büyük bir emek var, üniversiteler, sektör ve halkın katılımı ile bugüne kadar geldi. Sanat etkinlikleri genelde seçkinlerin katıldığı bir alandır ama pişmiş toprak halkın sempozyumu oldu ve bugünlere geldi

 Sempozyum kent belleğidir. Eskişehir adına 3 önemli lokomotif sektörden bir tanesi pişmiş topraktır. Bizde kendimize bu rehberi seçtik ve başarıyla bugüne kadar geldik. Sadece sanat sempozyumu olsun istemedik. Sektörde bu işin içinde olsun istedik. Sektör bize çok büyük güç kazandırdı. Sektörle beraber üniversite bilimsel ayağı oluşturdu. 8 sempozyumda 370 bildiri bugünden geleceğe bilimi taşıyor. Bugün  Tepebaşı’nın çeşitli yerlerinde 90 tane heykel var. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kiremit sektöründen emekli olan ustalara plaketleri takdim edilirken sanatçılara da hediye çalışma setleri verilerek sempozyumun gelenekleri yerine getirildi.

iletişim Adres


Tepebaşı Belediyesi
Hizmet Binası

Hoşnudiye Mah. Şahin Cad. No:84
Tepebaşı / Eskişehir
0 (222) 211 40 00 0 (222) 320 88 88 bilgi@tepebasi.bel.tr

Rakamlarla Tepebaşı

Başa Dön