TOPRAK 9. KEZ ATEŞLE BULUŞUYOR


 

Toprağın binlerce yıllık hikayesini sanat, bilim ve endüstri alanında günümüze ve geleceğe taşıyan Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu 05 – 20 Eylül tarihlerinde 9. kez kentle buluşuyor.

Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe’de gerçekleşen basın toplantısı ile 9. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu tanıtımı gerçekleşti.

İlk olarak sempozyumun uluslararası alanda duyurulmasını sağlayacak olan AISEEC Öğrenci Topluluğu adına konuşmasını yapan Ahmet Alauni “Bu ülkenin, insanların kültür ve geleneklerinden bizi olumlu etkileyen birçok şey öğrendik. Tüm bu güzellikleri aklında tutan sosyal medya ekibi olarak bu güzel projenin hatırlanmasını sağlayacak ekip olarak hazırız” dedi

Sempozyum ana sponsorları adına konuşan Gülşah Boztoprak “Bu sene değişen koşullardan dolayı farklı bir sempozyum geçireceğiz. Anadolu toprağının değerini biliyoruz ve biz Anadolu toprağından geliyoruz” dedi.

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu düzenleme komitesi adına konuşan Prof. Dr. Bilgehan Uzuner “Bu yıl verimli ve güzel bir etkinliği ortaya çıkaracağız. Sempozyum şehrin her yerinde yaşamaya devam ediyor. Sempozyum ile geleceğe yatırım yapıyoruz. Bu yatırımlar gelecekteki nesillere katkı sağlayacak. Pişmiş Toprak Sempozyumu Türkiye’de ve Eskişehir’de en uzun süren ve direnen sempozyumlardan biri. Umarım sempozyum seneye kendi yerinde bu etkinliğini sürdürür. Pişmiş Toprak Sempozyumu seramik öğrencileri için üretken bir okula dönüştü. Toprak sanayiye dayanan bir kentte, kent kimliği ile doğru buluşan bir etkinlik sanat eserleri ile kenti buluşturdu” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “2001 yılında başladığımız sempozyumun 9. olması bizi güçlendiriyor ve gururlandırıyor” derken “sempozyumun canlı olmasının ve yurttaşlar tarafından sevilmesini en önemli unsuru kent kimliği ve kent belliği ile bir arada olması” dedi. 

Başkan Ataç konuşmasına şöyle devam etti “Bu sempozyum üç ayaklı sanatsal, bilimsel ve sektörel. Bu şekilde olması, uzun sürmesinin en önemli etkeni. Bilimsel ayakta geçmiş ve gelecek arasında bağ kuruluyor. Sanat ayağı insanlarla buluşmayı sağlıyor ve sektörel ayakta da 1927 yılından beri yaşanması.

Bu yıl bazı üzücü olaylar ile sempozyumu gerçekleştiriyoruz. Öncelikle yoğun kar yağışı sebebi ile sempozyum alanı olarak kullandığımız tarihi tonuzlu bina yıkıldı. Hatıralarıyla, sıcaklığıyla orası bizim evimiz gibiydi. Diğer bir üzüntümüz de ülkenin yaşadığı kaos ortamında aldığımız şehit haberleri. Şehitlerimizin anısına saygı için konser ve eğlence gibi etkinliklerimiz bu yıl programda yer almıyor. Sempozyum ayrıca bir vefa projesi haline de geldi. Her yıl sempozyumu kaybettiğimiz çok değerli isimlerin anısına gerçekleştiriyoruz. Bu yıl sempozyum Gülay Kanatlı anısına gerçekleşecek.

Bu sene ETİ fabrikasında etkinliklerimiz gerçekleşecek ETİ ailesine de çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek sempozyumlar için hedefimiz kendi alanımızı yaratmak bu konuda çalışmalarımız sürecek. Bu proje ancak etkinlik böylesine güç birliği ile omuz omuza gerçekleşebilir. Bu sempozyumun her yıl yapılabilmesi için yoğun çalışmalar gerçekleşiyor. Bu çalışmalarda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum”

9. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumunda bu yıl AISEEC öğrenci topluluğu 60 kişilik gönüllü ekip ile sempozyumun dünyaya ulaşmasını sağlarken, 10 ülkeden sanatçıların katılımı ile 05 – 20 Eylül tarihleri arasında eserler ortaya çıkacak. Sempozyuma katılan sanatçılar Arjantin – Vilma Villaverde, Almanya – Heike Haman ve Ayşegül Eren, Janponya - Mitsou Shoji, Taylan – Sukumarl Leksawat, Türkiye’den Pınar Genç, İlhan Marasalı, Birol Akalın, Enver Güner ve Betül Demir Karakaya ayrıca Eski Eti Fabrikası alanında ziyarete açık olacak sempozyumda heykel çalışmaları, 26 bildiri sunumu, sergiler, torna ve yemek yarışmaları gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilirken ilk kez 40’ın üzerinde atölye, tasarımcı ve sanatçı bir araya gelerek Üretim Bandı adı ile bilişim teknolojisinden, tekstile, ahşaptan, resim ve fotoğrafa kadar pek çok alanda Eskişehir’in tasarımdaki yerini ve gücünü ortaya koyacaklar.

Sempozyum ana sponsorları: Başak Çatı ve Cephe Sistemleri, Eti A.Ş. Aytemiz İnş. ve Espark AVM

Sempozyum Sponsorları: Polimeks, Aydoğanlar İnş. Atabir İnş. Otokoç, Mas Magnezit A.Ş, Hedef Grup, Yalçın İnş. Mado, Vinola Ankastre, Neoplus Outlet Yaşam Merkezi, Atışkan Yapı Ürünleri, Eskişehir Ticaret Borsası, JMS Jamak, Rixos Otel

Destekçiler: Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Eskişehir Valiliği, Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri.

iletişim Adres


Tepebaşı Belediyesi
Hizmet Binası

Hoşnudiye Mah. Şahin Cad. No:84
Tepebaşı / Eskişehir
0 (222) 211 40 00 0 (222) 320 88 88 bilgi@tepebasi.bel.tr

Rakamlarla Tepebaşı

Başa Dön