EĞİTİM VE EMEK ÖDÜLÜ BAŞKAN ATAÇ'IN


Köy Enstitüleri’nin 75. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Tepebaşı Belediyesi ve Eğit-Der’in birlikte düzenlediği “Köy Enstitüleri Şöleni” Altınsaray Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

Her yıl Eğitimciler Derneği’nin verdiği “Eğitim Emek” ödülünün beşincisi eğitime destek ve katkılarından dolayı Tepebaşı Belediye Başkan Dt. Ahmet Ataç’a verildi.

Programın açılış konuşmasın yapan Eğit Der Başkanı Emin Dağlı “Eğitim tarihinde Köy Enstitüleri çok farklı bir yeri var. Üzerimizde öyle bir iz bırakmış ki o günleri anmadan geçemiyoruz. O büyük eğitimcileri örnek aldık ve onların izinden gidiyoruz. Bu sene ödülümüzü Köy Enstitüleri konusunda hassasiyetini bildiğimiz ve bölgesindeki eğitim yuvalarını gerek kreş gerekse devlete ait okullara her an hizmete hazır olan ve bunu fazlasıyla yerine getiren bir Belediye Başkanına veriyoruz. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt.Ahmet Ataç’a ödülünü vermek içinde kesintisiz 30 yıl Eğit Der’in yaşaması için çaba sarf etmiş, 12 yıl dernek başkanlığı yapmış ayrıca Türkiye’de memur sendikacılığın öncülerinden olan arkadaşımız İbrahim Gerede’yi uygun gördük” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da yaptığı konuşmada şunlara değindi “Eğitim tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan Köy Enstitüleri, ilkokul öğretmeni yetiştirmek üzere 17 Nisan 1940 tarihinde, 3803 sayılı yasa ile kuruldu. Tamamen Türkiye'nin kendisine özgü koşulları göz önüne alınarak hazırlanan proje pek çok nitelikli öğretmeni eğitim alanına kazandırdı. Bu eğitim projesini dönemin Milli Eğitim Bakanı olan büyük eğitimci Hasan Ali Yücel bizzat yönetti. Bir Cumhuriyet Projesi olan Köy Enstitüleri, Türk dili ve sanatı için büyük atılımlara ve ilklere imza attı. Talip Apaydın, Fakir Baykurt, Mahmut Makal, Hasan Kıyafet, Mehmet Başaran, Osman Şahin gibi pek çok yazar ve şair yetiştirdi. Köy Enstitüleri, bir eğitim anlayışı olarak; doğaya, insana, hayvana, genel olarak yaşama duyarlı ve saygılı; üretimden ve emekten yana, yurtsever, Anadolu aydınlanmasını günümüze taşıyan kuşakları yetiştirmeyi hedeflemiş ve başarmış bir projeydi.

Tepebaşı Belediyesi olarak yıllardır yapılan etkinliklere destek vererek, eğitim tarihimizin bu en önemli olgusuna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Köy Enstitülerinin 75. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, dönemin Atatürkçü ve lâik eğitimcilerini saygı ve şükranla anıyoruz”

Köy Enstitüleri’nin 75. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Tepebaşı Belediyesi ve Eğit-Der’in birlikte düzenlediği Köy Enstitüleri Şöleni’ne Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Adayı Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Gece sanatçı Salim Özkara ve emekli öğretmen Saz Sanatçısı Ferhat Taşdelen’in şarkılarıyla devam etti.

iletişim Adres


Tepebaşı Belediyesi
Hizmet Binası

Hoşnudiye Mah. Şahin Cad. No:84
Tepebaşı / Eskişehir
0 (222) 211 40 00 0 (222) 320 88 88 bilgi@tepebasi.bel.tr

Rakamlarla Tepebaşı

Başa Dön