325.228Kişi
Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nden Toplam yararlanan vatandaş sayısı
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Tepebaşı Belediyesi, Organize Patiler tarafından sokak hayvanları yararına düzenlenen Bahar Şenliğinde açtığı stant ile Doğal Yaşam Merkezi’nde yapılan örnek çalışmaları anlattı.
Tepebaşı Belediyesi sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirebilmek adına örnek çalışmalara devam ederken, kentteki sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile iş birliği yapmayı da sürdürüyor.
Bu kapsamda Organize Patiler tarafından Organize Sanayi Bölgesi’nde sokak hayvanları yararına düzenlenen Bahar Şenliği’nde Tepebaşı Belediyesi de stant açtı. Açılan stantta Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Doğal Yaşam Merkezi’nde yapılan örnek çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yetkililer katılımcılara, Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde 2009 yılından bugüne 13 bin 91 sokak hayvanı sahiplendirilirken 22 bin 170’i de kısırlaştırıldığı belirtirken 2009-2023 tarihleri arasında 3 bin 859 öğrenciye Pati Sev ve Can Dostum Projesi ile bilinçlendirme yapıldığını anlattı.
Fotoğraf sergisi dikkat çekti
Öte yandan hayata geçirilen “Can Dostum” projesi kapsamında Eskişehir Fotoğrafçılar Topluluğu iş birliği ile barınaklardan sahiplendirilmenin artırılması, engelli hayvanların sahiplendirilmede öncelikli olması ve yasaklı ırklara karşı bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan fotoğraf sergisi de stantta yer aldı. Stantta ayrıca ‘Satın Alma Sahiplen’, ‘Kısırlaştır Aşılat Yaşat’, ‘Yaşam Haklarına Saygı Duyalım’, ‘Bir Kap Mama Bir Kap Su’ gibi sloganların yazılı olduğu dövizler de katılımcıların beğenisini topladı.
Standı gezen vatandaşlar ise çalışmalardan dolayı Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nden Toplam yararlanan vatandaş sayısı
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Doğal Yaşam Merkezimizden sahiplendirilen hayvan sayısı.
Veteriner İşleri Müdürlüğü
Sakintepe Soğuk hava deposunda muhafaza edilen yaş sebze meyve miktarı
Kırsal Hizmetler Müdürlüğü
Asfalt kaplama yol yapılmıştır
Fen İşleri Müdürlüğü